Povestea Centrului ROK

La 8.000 de mile distanță una de cealaltă, Coreea și România sunt mai apropiate decât spune geografia. De la Europa de Sud-Est la Asia de Sud-Est, este construit un pod Româno-Coreean făcut din valori împărțite și sensibilități, pe care inițiativele și ideile oamenilor pot călători indiferent de distanță. ROK dorește să consolideze și să mărească acel pod. Deci, România și Coreeana, Europa de Sud-Est și Asia de Sud-Est, vor fi conectate printr-un proiect care promovează metodele de învățământ coreene și cercetarea, în Iași, România, având că punct central mobilitatea oamenilor, bunurilor și ideilor din Coreea.

Specializându-se pe creșterea schimbului dintre România și Coreea, proiectul nostru are ca subiect, mediu și scop dezvoltarea mobilității coreene . La început, proiectul se bazează pe mobilitatea dintre experții și cercetătorii din Coreea și din restul lumii, care vor călători în România pentru a contribui la predarea și cercetarea studiilor coreene, dar și mobilitatea altor instituții care vor participa la conferințele despre studiile coreene din România.

În următoarea etapă, proiectul nostru dorește să studieze mobilitatea din trecut și cea din prezent a oamenilor care au călătorit între cele două țări și continente pentru comerț, descoperiri sau pentru odihnă; pentru a investiga relațiile istorice, dar și oportunitățile prezente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.