Cele mai bine cotate seriale de televiziune coreene

Pentru postarea de astăzi, ROK Centrul de Studii Coreene vă propune o listă a celor mai bine cotate seriale de televiziune coreene. Această listă a fost formată ținând cont de ultimele seriale apărute până în luna mai. Clasamentul este actualizat de fiecare dată când un serial doboară un record, considerând consumul de televiziune la nivel național. Din acest motiv, ar putea exista diferențe în ceea ce privește ordinea acestor seriale, precum și procentul acestora, acest lucru observându-se după consultarea mai multor resurse.

The World Of The Married -18.8%

 

Director: Mo-Wan-Il

Scenarist: Joo Hyun

Post de televiziune: JTBC

Număr de episoade: 16

Perioadă de difuzare:27. 03- 16. 05. 2020

Durată: 1 oră 20 min.

 

The World of The Married este o adaptare a serialului „Doctor Foster” care spune povestea doctorului de familie Ji Sun Woo, soția lui Lee Tae-Oh și mama lui Lee Joon-Young. Imaginea aparent perfectă a vieții lui Sun Woo este distrusă când aceasta este trădată de Tae-Oh. Sun Woo susține financiar cariera de regizor a lui Tae-Oh.

Popularitatea acestui serial a crescut după difuzarea celui de-al doilea episod când postul de televiziune a înregistrat un rating de două cifre.

 

Mr. Sunshine – 18.7%

 

Director: Lee Eung-Bok, Jung Ji-Hyun

Scenarist: Kim Eun- Sook

Post de televiziune: tvN

Număr de episoade: 24

Perioadă de difuzare: 7. 07 – 30. 09. 2018

Durată: 1 oră 20 min.

Choi Yoo-Jin a fost dus încă din copilărie în Statele Unite și se reîntoarce în Joseon drept ofițer al infanteriei marine  a Statelor Unite ale Americii când țara se afla sub amenințarea de a deveni colonie. După întoarcerea sa în Joseon, ofițerul se îndrăgostește de fiica unui aristocrat.

Serialul a fost aclamat pentru bogăția cultural-istorică și personajele feminine puternice și a primit foarte multe recenzii pozitive din partea criticilor și a audienței.

Goblin – 18.7%

Director: Lee Eung- Bok

Scenarist: Kim Eun- Sook

Post de televiziune: tvN

Număr de episoade: 16

Perioadă de difuzare: 2 .12. 2016 – 21 .01. 2017

Durată: 1 oră 22 min.

Kim Shin, general din timpul dinastiei Goryeo și prea-iubit de către oamenii, a murit după ce l-a mâniat pe rege și a devenit un goblin, o creatură legendară mitică din folclorul coreean. Odată cu trecerea anilor, Kim Shin a descoperit că imortalitatea este un blestem și dorește să își sfârșească viața. De aceea, Kim Shin caută o mireasă din lumea oamenilor.

Serialul a captat audiența datorită scenariului creativ și folosirea motivelor tradiționale.

SKY CASTLE – 12.5%

Director: Jo Hyun-Tak

Scenarist: Yoo Hyun- Mi

Post de televiziune: JTBC

Număr de episoade: 20

Perioadă de difuzare: 23. 11. 2018 – 1 .01. 2019

Durată: 1 oră 15 min

SKY Castle urmărește viețile a patru femei de succes care locuiesc într-un cartier exclusiv numit SKY Castle și sunt determinate să ridice prestigiul propriilor familii. Comunitatea din acest cartier este șocată de sinuciderea unui membru după ce fiul familiei a fost acceptat de Universitatea Națională din Seul. Soo Im se mută în acest cartier și sfidează normele acceptate de această comunitate.

Reply 1988 -12.4%

.

Director: Shin Won-Ho

Scenarist: Lee Woo-Jung

Post de televiziune: tvN

Număr de episoade: 20

Perioadă de difuzare: 6. 11. 2015- 16.01 2016

Durată: 1 oră 40 min

Acest serial emoționant prezintă povestea a cinci prieteni din copilărie, care trăiesc în același cartier sărac din Seul și depind unul de altul. Povestea a două generații redă întâmplări din viața reală despre familie, prietenie și iubire.

Crash Landing On You – 12.2%

Director: Lee Jung- Hyo

Scenarist: Park Ji-Eun

Post de televiziune: tvN

Număr de episoade: 16

Perioada de difuzare: 14. 12. 2019 – 16.02. 2020

Durată: 1h 25 min.

În urma unui accident cu parapanta, Yoo Se Ri, moștenitoarea unei companii din Coreea de Sud, aterizează în Coreea de Nord și este descoperită de Ri Jung Hyuk și de unitatea sa militară, care decid să o ajute să se reîntoarcă. Această promisiune este greu de păstrat, deoarece multe probleme apar pe măsură ce acțiunea se desfășoară.

Itaewon Class – 11.8%

Director: Kim Sung-Yoon

Scenarist: Go Gwang-Jin

Post de televiziune: JTBC

Număr de episoade: 16

Perioada de difuzare: 31 .01- 21.03.2020

Durată: 1 oră 10 min.

Itaewon Class prezintă povestea lui Park Sae-Ro-Yi, care s-a transferat la un nou liceu și se implică într-un argument cu Jang Geun-Won, fiul șefului tatălui său. Tatăl lui Park Sae-Ro-Yi a fost concediat deoarece fiul său a refuzat să se pună în genunchi în fața familiei Jang. Cu toate acestea, Park Sung Yul a deschis propriul său restaurant, dar a fost omorât într-un accident cauzat de Gang Geun-Won. Park Sae-Ro-Yi îl bate pe Geun-Won când acesta era încă în spital, iar Sae Ro-Yi este condamnat la trei ani de închisoare. Sae Ro-Yi își stabilește un nou obiectiv, acela de a se răzbuna pe familia Jang prin deschiderea unui lanț de restaurante.

Hospital Playlist – 10.4%

Director: Shin Won-Ho

Scenarist: Lee Woo-Jung

Post de televiziune: tvN

Număr de episoade: 12

Perioada de difuzare: 12.03 – 28.05.2020

Durată: 1 oră 20 min.

Serialul urmărește povestea a cinci doctori, care sunt prieteni încă din facultate și care se decid să își formeze propria trupă. De asemenea, serialul prezintă activitatea lor din spital și cum rezolvă cazuri.

100 Days My Prince – 9.0%

Director: Lee Jong-Jae, Nam Sung-Woo

Scenarist: No Ji-Sul

Post de televiziune: tvN

Număr de episoade: 16

Perioada de difuzare: 10.09 – 30.10. 2018

Durată: 1 oră 10 min.

După o tentativă de asasinare, Prințul Moștenitor din Joseon are o amnezie temporară. Înainte de acest eveniment neplăcut, acesta a dat o lege prin care cerea fiecărei femei necăsătorite de 28 de ani să se căsătorească pentru a salva țara de la secetă.

Hotel Del Luna- 8.9%

Director: Oh Choong- Hwan

Scenarist: Hong Jung-Eun, Hong Mi-Ran

Post de televiziune: tvN

Număr de episoade: 16

Perioada de difuzare: 13 .07 – 1 .01. 2019

Durată: 1 oră 20 min.

Un hotel nevăzut de ochiul uman este localizat în orașul Seul. Jang Man Wol a fost blestemată din cauza unui păcat pe care nu și-l amintește. Astfel, Man Wol este proprietara unui hotel de fantome de secole întregi. Hotelul este destinat sufletelor care nu pot merge în viața de apoi pentru că încă sunt legate de viața lor umană. Din cauza unei înțelegeri pe care a făcut-o tatăl său, Chan Sung este forțat să devină managerul hotelului și să ajute sufletele să își găsească pacea interioară.

ROK Centrul de Studii Coreene speră că v-ați bucurat de citirea acestui articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.